måndag 27 oktober 2008

Första höstlovdagen

Idag var det studiedag i förskolan och lov i skolan. Som en god mor packade jag in två söner + en kompis i bilen och åkte till Tekniska muséet i Stockholm. Sedan vi var där för drygt tre år sedan har det tillkommit en 4D-biograf. Det var en riktigt häftig upplevelse med rörliga biostolar, dofter, rök, vatten, såpbubblor mm i salongen. Detta påminner mig om att vi ska åka till Cosmonova så snart Kalle har åldern inne.

Till gruvvisningen kvalade endast de två stora killarna in, eftersom man måste vara minst fem år samt barnlös. Vad som hände där nere är höljt i dunkel- av två sexåringar får man inte mycket information, trots att de oupphörligen pratar.

Efter att ha tittat på diverse maskiner och roliga speglar samt lekt i Teknorama, åkte vi till Kaknästornet och tog hissen 28 våningar upp till restaurangen där vi åt middag. Det var när vi satt där och beskådade utsikten som det gick upp för mig att ingen av barnen visste i vilken stad vi befann oss! Däremot lärde sig samtliga att minnas namnet på det höga tornet, sedan de kommit på att man kunde tänka på kaka+näsa. Frågan var bara i vilken ordning. Näskaktornet var ett förslag.

Alla verkade väldigt nöjda när vi plockade upp Jakob på väg från jobbet och åkte ut till landet igen. Nu blir det dagis/fritids/arbete i två dagar innan vi lägger oss på nattåget och åker till mamma i Skellefteå.

1 kommentar:

Fredrik sa...

Hälsa morsan - vi har det bra!