tisdag 24 februari 2009

Back to basic

Fettisdag. Dags för en andra rapport från vårt softarliv i fjällvärlden:

Det är skönt att ibland lämna det materiella livet och leva lite enklare. Vi har väl max 50 kvadrat att städa och väldigt få saker att ta hand om. Tvätten inskränker sig till skidkläderna. Vad jag saknar?
-Diskmaskin. Kanske lite.
-Mikrovågsugn. Ibland.
-Kaffemaskinen. Definitivt.
-Flygeln. Fast mest för att sjunga med barnen.
-Jobbet. Inte det minsta, men det är ju för att det är en begränsad tid.
-Willy's. JA, det är dyrt att handla mat här.

Mest åker vi utför, men det blir en del längdåkning också. Lite längre fram i vår, när solen blivit starkare, ska vi ge oss ut på det preparerade spåret över kalfjället till Kobåset i Hemavan. Barnen har åkt det i pulka tidigare år, men i år ska nog båda klara en bit på skidor.

Jakob har lämnat oss ett par dagar för att jobba. Det blev nödvändigt i och med att han är ganska ny på sitt jobb. Idag tokblåser det och barnen och jag gick till biblioteket istället. Snart ska vi gå hem och äta semlor, innan Johan ska på slalomträning.

Vi brukar låna Majs spark när vi ska någonstans och när vi har den blir vi inte längre betraktade som turister, utan till och med bilisterna vinkar åt oss. Fast även annars hälsar folk, ungefär som i Lagga. Många verkar veta att vi är här. Alla känner alla. Maj talar om Birger, Sture och Karin likaväl som om Anja, Ingemar och Jens och liksom utgår från att man känner dem. Själv är hon faster till Stig.

Inga kommentarer: