lördag 3 januari 2009

Hemma igen

Just hemkomna från en knapp vecka hos min mamma. I vanlig ordning hade vi hela vinterutrustningen med för att kunna utnyttja snön. Tre slalomdagar och däremellan längdskidåkning, skridskoåkning och inte minst: trickskidorna som barnen fick i julklapp. Det är sådana där korta plastskidor som hette miniskidor förut. Faktiskt helt perfekta på vår tomt, som visserligen till skillnad från flertalet upplandstomter har backar, men de är för korta för längdskidor.*) Dessutom det årliga fikat med Annika, Jonatan och Benjamin. Tyvärr inte på Lilla Mari, Skellefteås finaste fik som var stängt på nyårsdagen. Det är klockrent i klass med Ofvandahls eller Sturekatten, om än inte lika anrikt.

I morgon ska vi åka skridskor på Edasjön tillsammans med familjen Aspman-Stigsson, innan de kommer hit för att testa vår kaffemaskin, helt och hållet tack vare denna utomordentliga blogg.

Sedan återstår ytterligare några dagars ledighet och efter det bara en dryg månad i samhällstjänst, innan vi för andra och förmodligen sista gången drar iväg till Tärnaby för två månaders ledighet med skidåkning. Fast för resten, vi gör säkert om det när barnen är stora och/eller vi är pensionärer.

*) Den första sommaren vi bodde här, var Johan ursinnig för att vi inte har några vattenpölar på tomten. "Alla andra har vattenpölar, vi måste köpa ett annat hus", sa han. Men när vintern kom, insåg han snabbt fördelarna med backar, och har sedan dess inte framfört ytterligare åsikter i frågan.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för en fin stund på Edasjön och tack för gott kaffe. Kaffe maskinen får GODKÄNNT!