måndag 29 juni 2009

Första semesterrapporten

De fyra första semesterdagarna innehöll intensifierad värmebölja och en hel del bilåkande.

I fredags kväll åkte vi till Vreta Kloster, tittade till svärfar och övernattade för att nästa förmiddag fortsätta mot Borås. Där var det 50 + 50-årskalas för svägerska och svåger. Nästa förmiddag begav vi oss efter en båttur åter till Vreta Kloster, fast vi stannade i Gränna och köpte polkagrisar. På eftermiddagen hade vi lite mera tid för svärfar och såg till att även svärmor fick komma hem en stund.

På Hagvägen, alldeles intill Bergs slussar i Vreta Kloster byggdes alla hus i början av 60-talet. Följaktligen var de boende där jämnåriga och hade jämnåriga barn. På kort tid har generationsväxlingen gått undan. För ett år sedan var det en lugn och stilla gata där man knappt träffade på någon. Nu är där fullt av småbarn, husen byggs ut och trädgårdarna dräneras. Snart är alla jämnåriga igen. Kalle har hittat en nyinflyttad kompis, Angelica (prova att uttala namnet på östgötska) i huset mittemot. Det känns lite underligt att gå in till de nya ägarna som är ungefär 50 år yngre än de förra, vilka båda har gått bort ganska nyligen.

I förmiddags drog vi till Julita med mellanlandning på den gigantiska outlet som finns i Vingåker. Skor till Kalle skulle det bli, men det hittade vi inga. Istället blev det en skjorta till mig, nedsatt från 595:- till 75:- och ett par byxor till Jakob, nedsatta från 695:- till 150:-. Jag kommer aldrig att förstå mig på marknaden. Får de stackars outletarbetarna ingen lön alls, eller är vinstmarginalerna så stora?

Nåväl, vidare till Julita gård. Typiskt nog tog kamerans batterier slut precis när Pettson och Findus kom tillbaka från sin lunchrast, men här är i alla fall deras hus. Sedan besök med bad och mat hos familjen Swernström som vi träffar alldeles för sällan, innan vi styrde färden hemåt till Gula huset.

Nu blir det cykel och vandring resten av ledigheten (bortsett från att vi nog måste ta bilen till och från fjällen).

Inga kommentarer: