fredag 23 oktober 2009

När schlagern blir verklighet

Inte förrän barnen har nått skolåldern har jag kommit till insikt om att Lasse Berghagen är en landsfader på samma nivå som Per-Albin och Evert Taube. Teddybjörnen Fredriksson är helt enkelt all nödvändig livsvisdom komprimerad till två minuter.

Detta är Jaja, snart fem år och Lammin, drygt sju. Båda är nybadade i syfte att öka chansen att de och övriga familjen ska bli insläppta i (och utsläppta ur) Turkiet. Såväl hunden som lammet är dopgåvor från kusinerna i Borås och de betraktas som fullvärdiga familjemedlemmar. På deras födelsedagar, alltså barnens dopdagar som vi för övrigt alltid uppmärksammar, äts det tårta. De är med överallt och har blivit livräddade ett antal gånger. En gång avbröt en fastighetsmäklare i Skellefteå sin semester för att befria ett kvarglömt kramdjur ur den sommarstängda mäklarbyrån. De har skickats per post från hotell och restauranger i olika delar av landet, glömts i en buske på Jylland i samband med kisspaus, övernattat på Fyrishov...Und so weiter.

Idag tillverkar vi pass åt Jaja och Lammin. Turkey, here we come!
På söndag morgon tar en sliten mamma sin make, sina söner, ett lamm och en hund till en veckas ledighet för att vara tillsammans dygnet runt! Det behöver vi.

Inga kommentarer: