lördag 8 augusti 2009

Foton

Nu finns alla sommarbilderna på bilddagboken. Lösenordet kan man få av mig. Här en kort förhandsvisning:

En regnig dag i Tärnaby. Utsikt över Gäutan. Märk särskilt att det faktiskt är ett färgfoto.







Hjortron/snåttren/skogens guld. Kalla dem vad ni vill, men godare bär finns inte! Vi hittade massor, dessvärre omogna, så det var bara att lämna till dem som kom senare.

Björnmamma i Lycksele djurpark diar sina tre ungar. Gör om det om ni kan, trillingmorsor!

När Vitbergs-badet i Skellefteå öppnade 1985, var det tydligen den häftigaste utomhusbassäng som fanns i Sverige, med bland annat landets första vågmaskin. Numera är min entusiasm något stillad, men barnen är begeistrade. Och vattenrutschkanan är faktiskt häftig, eftersom den är byggd direkt utmed berget, utan någon klätterställning. Den är lång. Trots att Karl är en mycket modig pojke ville han sitta i knä på mamma eller storebror ett par gånger innan han vågade åka ensam.

Under paraply vid pappas grav på Skellefte lands kyrkogård. Graven har blivit väldigt mossig och behöver rengöras. Vi började i alla fall med partiet där texten finns. Naturstenen är verkligen helt rätt för honom. Pappa var kanske den mest naturnära människa jag känt och han avskydde verkligen prål och flärd. En slipad gravsten med guldtext hade varit helt fel för honom.

1 kommentar:

Unknown sa...

Vilka LJUVLIGA söner du har! Otroligt söta! Kram/Marika