torsdag 24 juni 2010

Första dagen på semestern...

...fick vi ett husdjur, namngiven Taggen. Han kom när vi åt middag på altanen, fick en kokt potatis och blev omedelbart tam. Kokt mat till igelkottar, så ni vet. Absolut inte mjölk, då får de ont i magen. Ost går visst också bra. Denna första dag i frihet hade jag projekterat att utföra några saker:
1. Sova länge. Avklarades utan problem.
2. Löpträna samt hämta hem cykel. Klart.
3. Klippa av och fålla åtminstone ett par urvuxna jeans, eftersom Kalle behöver flera shorts. Utfört, fast bara ett par.
4. Sätta de sista fröna i jorden. Färdigt, om än något sent.
5. Tillaga en god och nyttig vegetarisk måltid. Fixat, med riktigt bra resultat. Nästa gång ska jag pröva att blanda i potatis i morotsrårakorna så att de håller ihop bättre och kanske blir ännu godare.
6. Spela piano med Johan. Bortglömt! Det får bli i morgon.
7. Sitta i en solstol och läsa en bok, har jag ännu inte hunnit med, men kvällen är ung och kvällssolen är faktiskt en av de stora fördelarna med vår tomt.
8. Sätta en deg på jäsning över natten så att vi får nygräddat bröd till frukost i morgon. Det fixar jag blixtsnabb innan det är sängdags.

En härlig dag. I morgon är det midsommarafton och folket ska vifta med de blågula flaggorna för tredje gången denna månad!

Inga kommentarer: