onsdag 1 april 2009

Första april

Om 29 dagar är det den dag som heter Valborgsmässoafton i hela riket förutom i Uppsala där den heter sista april. Men idag är det den dag då vår yngste son ungefär 25 gånger har sagt att jag har en spindel i håret. Storebror har hunnit bli mera raffinerad och berättade till frukost att hela gosskören har fått HIV och inte kan sjunga längre! Jag satte nästan kaffet i vrångstrupen.

UNT försöker lura i oss att kronprinsessbröllopet ska flyttas till Uppsala domkyrka eftersom Storkyrkan är för liten. VK påstår att 20 vindkraftverk ska byggas längs Kungsleden mellan Hemavan och Ammarnäs. År 2003 då vi också bodde i Tärnaby en vinter stod den 1/4 i VK, eller om det var VF att Storumans kommun fått ett anbud att sälja Hemavan och Tärnaby till Norge. Riktigt roligt, tycker jag.

Vår sjuåring läser alla skyltar och texter han kommer över. Han håller nu på att inpränta skillnaden mellan vokaler och konsonanter. I morse när han funderade över den märkliga bokstaven Z och insåg att den innehåller fyra bokstäver (zäta), utbrast han: "Det måste vara en konstignant!"

Inga kommentarer: